Workshops

Kinderen, families en professionals

Op zoek naar een fijne workshop? Ik verzorg workshops op maat op het gebied van beeldende vorming en kinderfilosofie. Ik haal mijn inspiratie uit sprookjes, prentenboeken, mythen, kunst, natuur, rituelen en duurzame initiatieven. Ik werk graag met materialen als verf, wol, klei, takjes, textiel, “afval”, papier, bloemen, krijt, draad. Ik zet me in voor creativiteit, ontspanning, ontmoetingen, betrokkenheid, gesprek, kunstbeschouwing, duurzaamheid en leesplezier. Nodig mij dus vooral uit als je een fijne activiteit zoekt voor op een festival, een feest, in een bibliotheek, kinderboekenwinkel of museum. Ik hoor graag je wensen en denk met je mee. Tarief is afhankelijk van voorbereiding en gevraagde expertise. Hieronder wat voorbeelden van mogelijkheden.

Kinderen en families

Introductie naaldvilten

Vrolijke kleuren wol, scherpe naalden, leuke vormpjes. Voor naaldvilten heb je weinig nodig maar het is een super veelzijdige techniek. 2d, 3d, in een mail of geheel eigen ontwerp, 1 kleur of oneindige variaties; in mijn ogen is het allemaal leuk! Ook benieuwd naar deze techniek? Ik verzorg graag een workshop. Het is al te leren vanaf de kleuterleeftijd maar ook voor veel volwassenen een leuke ontdekking. Je kan in een kwartier al een vormpje hebben maar ook dagen doorprikken aan een pop, beeld of “schilderij”. We kunnen 1 of enkele uren aan de slag en werken aan een hanger, voelschilderijtje, speeltje, handknuffeltje of boekenkaftje. De techniek is ook heel geschikt als inloopworkshop waarbij elke deelnemer zelf bepaalt hoe lang zij/hij bezig is

Knoeiende koffietafel

Op zoek naar een leuke, laagdrempelige aanvulling op je feest zodat mensen, groot en klein, zich even creatief kunnen laten gaan? Geïnspireerd op de coffeemonsters van Stefan Kuhnigk zorg ik dat er veel geknoeid wordt aan je koffietafel zodat iedereen met een koffiemonster naar huis kan. 

 

Professionals

Kunstgesprekken
Training voor studenten en professionals die met kinderen werken en n.a.v. kunst een betekenisvol gesprek willen opstarten en begeleiden. 

“Kunst is niet echt wat voor deze doelgroep” is net zoiets als zeggen “deze doelgroep heeft niets met koken”. Misschien is er weinig ervaring, misschien zijn er nog weinig woorden beschikbaar om de ingrediënten te benoemen, een eerste poging kan best aangebrand of flauw smaken, maar ook zonder oefening in koken wordt er sowieso gegeten. Evenzo komt iedereen in aanraking met beelden en verschillende visies en zijn oefening en ervaring belangrijke factoren voor het vermogen om zelf tot een smaakvol en welgeproportioneerd gesprek te komen hierover. Wanneer je zo’n gesprek opstart, helpt het om je bewust te zijn van de doelen die je hiervoor stelt. Zet je in op (kunst)historische kennis? Filosofische denkvaardigheden? Taalvaardigheid? Inspiratie voor eigen creativiteitsontwikkeling? Sociale en maatschappelijke betrokkenheid? Kennismaking met een thema? Esthetische gevoeligheid? Het kan allemaal wanneer je bewust omgaat met de kunst die je selecteert en de vragen die je stelt. Duur en kosten in overleg. 

In deze training…

  • bouw je zelfvertrouwen op om ook zonder kunsthistorische kennis een gesprek te starten n.a.v. een kunstwerk.
  • ervaar je verschillende technieken om een betekenisvol gesprek aan te gaan n.a.v. kunst en krijg je inzicht in de verschillende leerdoelen die hier aan ten grondslag kunnen liggen.
  • krijg je handvatten om van een kunstbeschouwend of kunstfilosofisch gesprek de stap te maken naar activerende verwerkingsopdrachten.

Informatie of boekingsmogelijkheden:

0615236320 / verwonderes@gmail.com